Presentació

En aquests temps en què el tecnològic, els mitjans de comunicació i les xarxes socials van tan ràpides que a la qual t’assabentes d’alguna cosa ja ha passat, tenim una gran labor de divulgació d’allò que suposa tradició, costums i arrels d’un poble, el valencià.

Tota la Comunitat València és rica en música, en balls, en indumentària, en gastronomia, potenciem des d’aquesta Federació, des de les diferents Federacions que existeixen, des dels grups federats i els no federats, fins i tot a nivell personal cadascun de nosaltres, des de la nostra posició de ciutadà del món, potenciem el divulgar el nostre origen, el promocionar la nostra terra en aquest món tan global en el qual estem ara.

La Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, engloba grups de dansa, Collas de Tabal i Dolçaina, rondalles, orquestres de pols i pua, agrupacions corals, *cant d’estil.  Cadascun en la seua parcel·la fomenten aquestes tradicions, bé siga cantant, ballant, o interpretant la nostra música, de nord a sud i d’est a oest.

La nostra visió de futur està clara, estar al costat del poble per a aconseguir sempre i per sobre de tot, que les tradicions es mantinga vives en la nostra terra, la Comunitat Valenciana.

Si eres un membre d’un grup no federat el que llig aquest text anima’t i forma part d’aquesta Federació que pretén unificar i mantenir viu tot l’esperit del nostre.
Si eres ja membre d’aquesta federació, continua treballant per tot el que defensem i des de la teua federació seguirem esforçant-nos perquè tot açò es potencie cada vegada més perquè mai es fa prou per defensar la nostra casa, la Comunitat Valenciana.

José Ramón Peinado Montero
President de la FFCV