Colla El Palleter de Dolçaines i Tabals de Paiporta

La colla El Palleter de dolçaines i tabals de Paiporta es una associació cultural que te com a objecte l’estudi, la difusió i interpretació de la musica folklòrica valenciana, tant en el seu vessant instrumental com de cant. Açò unit a la investigació i mostra de la indumentària típica valenciana de segles passats.

 

Els seus orígens cal cercar-los en els anys 80, en la falla Dr. Fleming de Paiporta on es va crear un grup folklòric tradicional València de musica i ball.

 

Aquell grup va desaparèixer, però alguns d’aquells components coincidírem a l’octubre de 2007 en una celebració i entre bromes va sorgir la idea de fer una nova associació d’Aquest tipus. Be dons la conseqüència d’aquelles bromes va ser que al març de 2008, ja era una realitat LA COLLA EL PALLETER , amb els seus estatuts formalment registrats en conselleria i L’associació engegada.

 

En l’actualitat la colla esta formada per dos cantaors, quatre musics de percussió, cinc de dolçaina i una escola d’uns 9 alumnes de les diferents disciplines.